2021-02-15 07:49:05• hírek • Közlemény

A Trestia-tőzegláphoz kirándultak hétvégén az EKE-sek - Képgaléria

Fotók: Vajda Béci és Bartha Botond-Zsolt
Fotók: Vajda Béci és Bartha Botond-Zsolt

Hétvégén is folytatódott az Erdélyi Kárpát Egyesület túrasorozata, ezúttal a Trestia-tőzegláphoz kirándult a lelkes csapat. Az alábbiakban Szabó Katalin beszámolóját olvashatják el.

 

Szerencsére a reggeli -10 fok nem ijesztette meg a kirándulni vágyókat, így szombat reggel elég sokan gyülekeztünk a Penny parkolóban, ahonnan Luna forrás felé vettük az irányt.  Szülők, gyermekek és a kedvenc négylábúak indultak el a tőzegláp felé, a jelzett úton.

Ropogott a hó lábaink alatt, ahogy libasorban haladtunk a téli tájban. A befagyott patakot és jégcsapokat szinte mindenki megörökítette. A gyönyörű havas erdő látványa kárpótolt a hideg levegő és a korai kelés miatt. A cél a tőzegláp elérése volt, amit sikeresen teljesítettünk, kicsik és nagyok egyaránt. Van, aki szerencsésebb és ügyesebb volt, mert felfelé is részben szánkón utazott.

Uzsonnázás és teázás után jött a nagy csúszkálás szánkóval, popsi tepsivel vagy gatyaféken, kinek mije volt. Néhányan továbbmentünk a Szőcs mezőig, annyira tetszett a séta a friss levegőn. Jó kis téli móka volt ez a kirándulás, még a nap is kisütött néha örömében.

Örülünk, hogy ilyen sokan részesei voltunk ennek a szép és hangulatos, igazi téli túrának. Köszönjük szépen Botinak, hogy ilyen lelkesen megszervezte ezt a kirándulást.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: